AGIOS-PATER PAISIOS-AGION OROS-HOLY MOUNTAIN-ORTHODOX GREEK WOODEN MAGNET ICON


AGIOS-PATER PAISIOS-AGION OROS-HOLY MOUNTAIN-ORTHODOX GREEK WOODEN MAGNET ICON

When you click on links to various merchants on this site and make a purchase, this can result in this site earning a commission. Affiliate programs and affiliations include, but are not limited to, the eBay Partner Network.


Buy Now

AGIOS-PATER PAISIOS-AGION OROS-HOLY MOUNTAIN-ORTHODOX GREEK WOODEN MAGNET ICON:
$19.90



FOR SALE WE HAVE ANOTHER NICE GREEKORTHODOXCHRISTIANPICTURE OF (AGIOS)OSIOS PAISIOS FROM AGION OROS...HOLY MOUNTAINIT\'S A GREEK ORTHODOX PRODUCT!!!!
COMES FROM MY FAMILY\'S PERSONAL LARGE CHRISTIANITY ITEMS COLLECTION..
NEW-INTO A PLASTIC BAG-UNTOUCHED..AS PURCHASED...
NEVER OPENED...
PURCHASED FROM AN ORTHODOX SHOP WHICH SELLSAGION OROSHOLY ITEMS
IT\'S A VERY SMALL ICON...HAS MAGNET ON BACK
CAN BE ATTACHED ON A REFRIGERATOR...OR ANOTHER METAL SURFACE...
MEASURES APPROX 4,5 x 6 CM
TAKE A LOOK AT MY OTHER CHRISTIAN ORTHODOX ICON ITEMS I HAVE FOR SALE IN MY STORE
ALSO I HAVE ANOTHER LARGERPATER-OSIOS AGIOS PAISIOS WOODEN ICON FOR SALE...
TAKE ALOOK AT MY storeΓέροντας Παΐσιος

Ο ΆγιοςΠαΐσιος o Αγιορείτης(κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης,25 Ιουλίου1924-12 Ιουλίου1994) ήταν Έλληναςμοναχόςπου έζησε κατά τη διάρκεια του20ού αιώνακαι έγινε ευρέως γνωστός για τον βίο και το έργο του. Η κατάταξή του στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 2015 σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.[1]

Πίνακας style=\"line-height: 1.5em; list-style-type: none; margin: 0.3em 0px; padding: 0px; list-style-image: none;\">
  • 1Ο βίος του
    • 1.1Παιδική ηλικία
    • 1.2Εφηβικά χρόνια και ο στρατός
  • 2Μοναστικός Βίος
    • 2.1Τα πρώτα χρόνια
    • 2.2Επιστροφή στο Άγιο Όρος
    • 2.3Στην Παναγούδα
  • 3Οι ασθένειες του Γέροντα
    • 3.1Το ιστορικό
    • 3.2Το τέλος της ζωής του
  • 4Συγγραφικό έργο
  • 5Αποτίμηση και μεταθανάτια φήμη
  • 7Πηγές
  • 8Παραπομπές
  • 10Εξωτερικοί Σύνδεσμοι
  • Ο βίος κώδικα]Παιδική κώδικα]

    Ο Αρσένιος Εζνεπίδης γεννήθηκε σταΦάρασα της Καππαδοκίας[2], στηΜικρά Ασία, στις25 Ιουλίουτου1924. Ο πατέρας του ονομαζόταν Πρόδρομος και ήταν πρόεδρος των Φαράσων, ενώ η μητέρα του λεγόταν Ευλαμπία. Είχε ακόμα 8 αδέλφια. Στις7 Αυγούστουτου1924, μια εβδομάδα πριν οι Φαρασιώτες φύγουν για τηνΕλλάδα, βαφτίστηκε από τον ιερέα της ενορίαςΑρσένιο, που το 1988 ηΟρθόδοξη Εκκλησίααναγνώρισε ως άγιο.[3]Ο Αρσένιος επέμεινε και του έδωσε το δικό του όνομα «για να αφήσει καλόγερο στο πόδι του», όπως χαρακτηριστικά είχε πει.

    Πέντε εβδομάδες μετά τη βάπτιση του μικρού τότε Αρσένιου, στις14 Σεπτεμβρίουτου1924η οικογένεια Εζνεπίδη, μαζί με τα καραβάνια των προσφύγων, έφτασε στονΆγιο στη συνέχεια πήγε στηνΚέρκυρα, όπου και τακτοποιήθηκε προσωρινά στο Κάστρο. Στην Κέρκυρα η οικογένειά του έμεινε ενάμιση χρόνο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στηνΗγουμενίτσακαι κατέληξε στηνΚόνιτσα. Εκεί ο Αρσένιος τελείωσε το δημοτικό σχολείο και πήρε το απολυτήριο του «με βαθμό οκτώ και διαγωγή εξαίρετο». Από μικρός συνεχώς είχε μαζί του ένα χαρτί, στο οποίο σημείωνε τα θαύματα τουΑγίου Αρσενίου. Έδειχνε ιδιαίτερη κλίση προς τον μοναχισμό και διακαώς επιθυμούσε να μονάσει. Οι γονείς του χαριτολογώντας, του έλεγαν «βγάλε πρώτα γένια και μετά θα σε αφήσουμε».

    Εφηβικά χρόνια και ο κώδικα]

    Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι να υπηρετήσει στο στρατό ο Αρσένιος δούλεψε σαν ξυλουργός. Όταν του παραγγελλόταν να κατασκευάσει κάποιο φέρετρο, ο ίδιος, συμμεριζόμενος την θλίψη της οικογένειας, αλλά και τη φτώχεια της εποχής, δεν ζητούσε χρήματα.

    Το1945ο Αρσένιος κατατάχτηκε στοστρατόκαι υπηρέτησε σανασυρματιστήςκατά τονελληνικό εμφύλιο. Όσο καιρό δεν ήταν ασυρματιστής, ζητούσε να πολεμά στην πρώτη γραμμή, προκειμένου κάποιοι οικογενειάρχες, να μην βλαφτούν. Το μεγαλύτερο όμως διάστημα της θητείας του το υπηρέτησε με την ειδικότητα του ασυρματιστή. Γι\' αυτό και πολλές εκδόσεις αφιερωμένες στη ζωή του Γέροντα τον αναφέρουν ως \"Ασυρματιστή του Θεού\". Μάλιστα, ο Γέροντας φέροντας ως παράδειγμα την κατά τη στρατιωτική του θητεία αυτή ιδιότητα, απάντησε σε κάποιον που αμφισβητούσε τη χρησιμότητα της μοναχικής ζωής ότι οι μοναχοί είναι \"ασυρματιστές του Θεού\", εννοώντας την θερμή τους προσευχή και την έγνοια τους για την υπόλοιπη ανθρωπότητα. Απολύθηκε από το στρατό το1949.

    Μοναστικός κώδικα]Τα πρώτα κώδικα]

    Ο Αρσένιος εισήλθε πρώτη φορά στοΆγιο Όροςγια να μονάσει το1949, αμέσως μετά την απόλυσή του από το στρατό. Όμως επέστρεψε στα κοσμικά για ένα χρόνο ακόμα, προκειμένου να αποκαταστήσει τις αδελφές του, έτσι το 1950 πήγε στοΆγιο Όρος. Η πρώτη μονή στην οποία κατευθύνθηκε και παρέμεινε για ένα βράδυ ήτανΜονή Αγίου Ιωάννου του ΔΕΝ υπάρχει τέτοια Μονή στις Καρυές. Και το λινκ στην Μονή της Πάτμου οδηγεί). Εν συνεχεία κατέλυσε στησκήτη του Αγίου Παντελεήμονος, στοκελίτων Εισοδίων της Θεοτόκου. Εκεί γνώρισε τον πατέρα Κύριλλο που ήταν ηγούμενος στη μονή και τον ακολούθησε πιστά.

    Λίγο αργότερα αποχώρησε από τη μονή και κατευθύνθηκε στηΜονή Εσφιγμένου. Εκεί τελέσθηκε η τελετή της «ρασοευχής» και πήρε το πρώτο όνομά του που ήτανΑβέρκιος. Και εκεί αμέσως ξεχώρισε για την εργατικότητά του, τη μεγάλη αγάπη και κατανόηση που έδειχνε για τους «αδελφούς» του, την πιστή υπακοή στο γέροντά του, την ταπεινοφροσύνη του, αφού θεωρούσε εαυτόν κατώτερο όλων των μοναχών στην πράξη. Προσευχόταν στα αγαπημένα του αναγνώσματα ήταν οι ρήσεις τωνΠατέρωντης ερήμου και οΑββάς Ισαάκ ο Σύρος.[3]

    Το1954έφυγε από τη μονή Εσφιγμένου και κατευθύνθηκε προς τηνΜονή Φιλοθέου, που όπου μόναζε και ένας θείος του. Η συνάντησή του όμως με το γέροντα Συμεών ήταν καταλυτική για την πορεία και διαμόρφωση του μοναχικού χαρακτήρα του Παϊσίου. Μετά από δύο χρόνια, το1956, χειροθετήθηκε «Σταυροφόρος» και πήρε το «Μικρό Σχήμα». Τότε ήταν τελικά που ονομάστηκε και «Παΐσιος», χάρη τον β΄, ο οποίος ήταν και συμπατριώτης του. Ο Γέρων Αυγουστίνος αυτήν την περίοδο απέκτησε στενή σχέση με τον Παΐσιο.

    Το1958, ύστερα από «εσωτερική πληροφόρηση», πήγε στοΣτόμιο Κονίτσης. Εκεί πραγματοποίησε έργο το οποίο αφορούσε στους ετερόδοξους αλλά περιελάμβανε και τη βοήθεια των βασανισμένων και φτωχών Ελλήνων, είτε με φιλανθρωπίες, είτε παρηγορώντας τους και στηρίζοντάς τους ψυχολογικά, με αιχμή το λόγο τουΕυαγγελίου. Επί 4 έτη έμεινε στηνΙερά Μονή Γενεθλίων της Θεοτόκουστο Στόμιο, όπου αγαπήθηκε πολύ από τον λαό της περιοχής για την προσφορά και τον μετριοπαθή χαρακτήρα του.

    To1962πήγε στοΌρος Σινά, όπου παρέμεινε για δύο χρόνιαστο κελί των Αγίων Γαλακτίωνος και Έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στουςΒεδουίνους, δίνοντάς τους τρόφιμα με χρήματα από την πώληση στους προσκυνητές ξύλινων σταυρών που έφτιαχνε ο ίδιος.[3]

    Επιστροφή στο Άγιο κώδικα]

    Το1964επέστρεψε στοΆγιο Όρος, από όπου δεν ξαναέφυγε ποτέ. Έμεινε στηΣκήτη Τιμίου Προδρόμου Ιβήρων. Την εποχή εκείνη ήταν υποτακτικός του Ρώσου μοναχού Τύχωνα,που ασκήτευε στο Σταυρονικητιανό κελλί του Τιμίου το θάνατό του το1968, μετά τον οποίο, ακολουθώντας την επιθυμία του Τύχωνα, έμεινε στο κελί του για έντεκα χρόνια. Τον ίδιο χρόνο, συμβούλεψε έναν από τους κοντυνότερους μαθητές του, τοΒασίλειο Γοντικάκηνα γίνει ηγούμενος για να βοηθήσει την ανακατασκευή τηςΜονής Σταυρονικήτα, που ήταν σημαντικό βήμα για την αναβίωση του μοναχισμού στον Άθω.[4]Ο Γέροντας Παΐσιος ευλαβείτο πολύ το γέροντά του, Τύχωνα, και πάντα μιλούσε με συγκίνηση γι\'αυτόν.

    Tο1966ασθένησε σοβαρά και εισήχθη στοΝοσοκομείο Παπανικολάου. Υποβλήθηκε σε εγχείρηση, με αποτέλεσμα μερική αφαίρεση τωνπνευμόνων. Στο διάστημα μέχρι να αναρρώσει και να επιστρέψει στοΆγιο Όροςφιλοξενήθηκε στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Ιωάννου του Ευαγγελιστού στηΣουρωτή. Επέστρεψε στοΆγιο Όροςμετά την ανάρρωσή του και το1967μετακινήθηκε σταΚατουνάκια, και συγκεκριμένα στο Λαυρεώτικο κελί του Υπατίου.

    Από τότε άρχισε να δέχεται πολλές επισκέψεις. Ήδη το όνομά του έχει αρχίσει να γίνεται αρκετά γνωστό μακριά από το Όρος και κάθε λογής βασανισμένοι άνθρωποι οδηγούνταν σε αυτόν, μαθαίνοντας για ένα χαρισματούχο μοναχό που ονομάζεται Παΐσιος. (Διόρθωση: αυτά έγιναν πολύ αργότερα) Το επόμενο έτος μεταφέρθηκε στηΜονή Σταυρονικήτα. Βοήθησε σημαντικά σε χειρωνακτικές εργασίες, συνεισφέροντας στην ανακαίνιση του μοναστηριού.

    Στην κώδικα]

    Το 1979 αποχώρησε από την σκήτη του Τιμίου Σταυρού και κατευθύνθηκε προς την Μονή Κουτλουμουσίου. Εκεί εισχώρησε στή μοναχική αδελφότητα ως εξαρτηματικός μοναχός. Η Παναγούδα ήταν ένα κελί εγκαταλελειμμένο και ο Παΐσιος εργάστηκε σκληρά για να δημιουργήσει ένα κελί με «ομόλογο», όπου και έμεινε μέχρι και το τέλος τη ζωής του. Από την εποχή που εγκαταστάθηκε στην Παναγούδα πλήθος λαού τον επισκεπτόταν. Ήταν μάλιστα τόσο το πλήθος ώστε να υπάρχουν και ειδικές σημάνσεις που επεσήμαναν τον δρόμο προς το κελί του, ώστε να μην ενοχλούν οι επισκέπτες τους υπολοίπους μοναχούς. Επίσης δεχόταν πάρα πολλές επιστολές. Όπως έλεγε ο γέροντας στενοχωρείτο πολύ, γιατί από τις επιστολές μάθαινε μόνο για διαζύγια και ασθένειες ψυχικές ή σωματικές. Παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά του, συνέχιζε την έντονη ασκητική ζωή, σε σημείο να ξεκουράζεται ελάχιστα, 2 με 3 ώρες την ημέρα. Εξακολούθησε όμως να δέχεται και να προσπαθεί να βοηθήσει τους επισκέπτες. Συνήθιζε επίσης να φτιάχνει «σταμπωτά» εικονάκια τα οποία χάριζε στους επισκέπτες σαν ευλογία.

    Οι ασθένειες του κώδικα]Το κώδικα]

    Το1966ο γέροντας νοσηλεύθηκε στοΝοσοκομείο Μετά την επέμβαση για την αφαίρεσή τους και λόγω της χρήσης γέροντας κολίτιδα, η οποία του άφησε Κάποια στιγμή, ενώ εργαζόταν στην πρέσα που είχε στοκελίτου, έπαθεβουβωνοκήλη. Αρνήθηκε να νοσηλευτεί και υπέμεινε καρτερικά την ασθένεια, η οποία του έδινε φοβερούς πόνους για τέσσερα ή πέντε χρόνια. Κάποια μέρα σε μια επίσκεψή του στηΣουρωτή, κάποιοι γνωστοί του γιατροί κυριολεκτικά τον απήγαγαν και τον οδήγησαν στοΘεαγένειο νοσοκομείο, όπου και χειρουργήθηκε. Παρά την αντίθεση των γιατρών, ο γέροντας συνέχισε τη σκληρή ασκητική ζωή και τις χειρωνακτικές εργασίες κάτι που επιδείνωσε και άλλο την κατάσταση της υγείας του.

    Το τέλος της ζωής κώδικα]

    Μετά το1993παρουσίαζε αιμορραγίες για τις οποίες αρνούνταν να νοσηλευτεί λέγοντας ότι «όλα θα βολευτούν με το χώμα». Το Νοέμβριο του ίδιου έτους βγήκε για τελευταία φορά από το Όρος και πήγε στη Σουρωτή, στοΗσυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγουγια τη γιορτή του Αγίου Αρσενίου (10 Νοεμβρίου). Εκεί έμεινε για λίγες μέρες και ενώ ετοιμαζόταν να φύγει ασθένησε και μεταφέρθηκε στοΘεαγένειο, όπου έγινε διάγνωση για όγκο στοπαχύ έντερο. Θεώρησε τον καρκίνο εκπλήρωση αιτήματός του προς το Θεό και ωφέλιμο για την πνευματική του υγεία.[5]Στις4 style=\"margin: 0.5em 0px; line-height: inherit;\">Παρότι η ασθένεια δεν έπαυσε, αλλά πνεύμονες και στο ήπαρ, ο γέροντας ανακοίνωσε την επιθυμία του να επιστρέψει στο Άγιο Όρος στις13 Ιουνίου. Ο υψηλόςπυρετόςόμως και ηδύσπνοιατον ανάγκασαν να παραμείνει.

    Στο τέλος του Ιουνίου οι γιατροί του ανακοίνωσαν ότι τα περιθώρια ζωής του ήταν δύο με τρεις εβδομάδες το πολύ. Τη Δευτέρα11 Ιουλίου(γιορτή τηςΑγίας Ευφημίας) κοινώνησε για τελευταία φορά γονατιστός μπροστά στο κρεβάτι του. Τις τελευταίες μέρες της ζωής του αποφάσισε να μην παίρνει φάρμακα ή παυσίπονα, παρά τους φρικτούς πόνους της ασθένειάς του. Τελικά απεβίωσε την Τρίτη12 Ιουλίου1994και ώρα 11:00 και ενταφιάστηκε στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Έκτοτε, κάθε χρόνο στις 11 προς 12 Ιουλίου, στην επέτειο της κοίμησής του, τελείται αγρυπνία στο Ιερό Ησυχαστήριο, με συμμετοχή χιλιάδων πιστών.

    Συγγραφικό κώδικα]

    Ο Γέροντας Παΐσιος συνέγραψε 4 βιβλία, τα οποία έχουν εκδοθεί από το Ιερόν Ησυχαστήριον «Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος» (Σουρωτή Θεσσαλονίκης). Τα βιβλία αυτά τιτλοφορούνται[6]:

      Ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης (1991)
    • Ο Γέρων Χατζη-Γεώργης ο Αθωνίτης, 1809-1886 (1986)
    • Αγιορείται Πατέρες και Αγιορείτικα (1993)
    • Επιστολές (1994)
    Αποτίμηση και μεταθανάτια κώδικα]

    Ήδη πριν το θάνατο του Παΐσιου, είχε αρχίσει να σχηματίζεται ένας μύθος γύρω από το όνομά του και έγινε πρόσωπο αμφιλεγόμενο για τη μοναστική κοινότητα του Άθω: κάποιοι παλαιότεροι μοναχοί και ζηλωτές, όπως εκείνοι τηςΜονής Εσφιγμένου, του ασκούσαν κριτική.[7]Σύμφωνα με τονΠατριάρχη Βαρθολομαίο, ο Παΐσιος ήταν ένας από τους υπεύθυνους για την αναβίωση του μοναχισμού στο Άγιο Όρος, που βρισκόταν σε παρακμή ως τη δεκαετία του 1960.[8]Στην Ελλάδα και στο Άγιο Όρος είναι γνωστός μαζί με τονΆγιο Πορφύριοως θαυματουργός και θεραπευτής.[5]Οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου Ιερόθεος και Μαραθώνα Μελίτων έχουν προτείνει την κατάταξή του στα δίπτυχα της Ορθόδοξης Εκκλησίας ως style=\"margin: 0.5em 0px; line-height: inherit;\">Η θαυματολογία γύρω από τον γέροντα Παΐσιο έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες άτομα να επισκέπτονται καθημερινά τη Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στη Σουρωτή, όπου είναι θαμμένος, η οποία είναι γνωστή και με το όνομά του.[7]Κυκλοφορούν επίσης δεκάδες βιβλία με διδασκαλίες του και προφητείες του, που έχουν να κάνουν με διάφορα θέματα, από το τέλος του κόσμου ως την κατάληψη από την Ελλάδα. Το ενδιαφέρον για τον Παΐσιο ενισχύθηκε ιδιαίτερα την περίοδο τηςοικονομικής κρίσης.[9][10]

    Το στοFacebookη σατιρική σελίδα «Γέροντας Παστίτσιος» με σκοπό τη σάτιραμπλογκκαι εντύπων που εκμεταλλεύονταν το όνομα του γέροντος Παΐσιου για να προβάλλουν υποτιθέμενα θαύματα και προφητείες. Ένα ψεύτικο θαύμα που «κατασκεύασε» ο χειριστής της σελίδας αναδημοσιεύτηκε ως αληθινό σε δεκάδες μπλογκ και ιστοσελίδες θρησκευτικού περιεχομένου και σε εφημερίδα πανελλήνιας κυκλοφορίας τον Αύγουστο του 2012. Η σύλληψη του χειριστή της σελίδας το Σεπτέμβριο του 2012, δύο μέρες μετά από σχετική ερώτηση βουλευτή τηςΧρυσής ΑυγήςστοΚοινοβούλιο, με κατηγορίες για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις κομμάτων τηςαριστεράςκαι χρηστών του Facebook και τουTwitter, καθώς έθιγε βάναυσα, ουσιαστικά δικαιώματα και ελευθερίες.· νέες σελίδες με παρόμοια ονόματα δημιουργήθηκαν και το hashtag της διαμαρτυρίας έγινε διεθνές trending topic.[11][12]Τελικά, ο 27χρονος κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε τακτική δίκη[13]και τον Ιανουάριο του 2014 καταδικάστηκε σε δεκάμηνη φυλάκιση με αναστολή για εξύβριση θρησκεύματος κατ\' κώδικα]

    Στις13 Ιανουαρίου 2015συνήλθε η Ιερά Σύνοδος τουΟικουμενικού αποφάσισε την κατάταξη του μοναχού Παϊσίου του Αγιορείτου στο Αγιολόγιο τηςΟρθόδοξης Εκκλησίας. Ηανακοίνωση[14]της Ιεράς Συνόδου έχει ως εξής:

    «Συνῆλθεν, ὑπό τήν προεδρίαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος εἰς τήν τακτικήν συνεδρίαν αὐτῆς σήμερον, Tρίτην, 13ην Ἰανουαρίου 2015, πρός ἐξέτασιν τῶν ἐν τῇ ἡμερησίᾳ διατάξει ἀναγεγραμμένων θεμάτων.
    Κατ᾿ αὐτήν, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος: ὁμοφώνως ἀποδεχθεῖσα εἰσήγησιν τῆς Κανονικῆς Ἐπιτροπῆς ἀνέγραψεν εἰς τό Ἁγιολόγιον τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τόν μοναχόν Παΐσιον Ἁγιορείτην [..]Ἐν τοῖς Πατριαρχείοις, τῇ 13ῃ Ἰανουαρίου 2015
    Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου»


    Arsenios Eznepidis Farasa born in Cappadocia [2], in Asia Minor, on 25 July 1924. His father was called the Baptist and was president of Pharasa, while his mother was called Evlampia. He still had eight siblings. On August 7, 1924, a week before the Farasiotis leave for Greece, was baptized by the parish priest Arsenio, that in 1988 the Orthodox Church recognized as a saint. [3] The Arsenius insisted and gave him his name \"to let boil on his leg \", as he had said.Five weeks after the christening of little then male, on September 14, 1924 the family Eznepidi, along with the caravans of refugees arrived in St. George in Piraeus and then went to Corfu, where they settled temporarily in the Castle. Corfu family stayed half years. Then moved to Igoumenitsa and ended in Konitsa. There Arsenios finished elementary school and got the diploma of \"grade eight and conduct excellent.\" From small always had with him a paper in which he noted the wonders of Saint Arsenius. He seemed particularly inclined towards monasticism and fervently wished to become a monk. His parents jokingly, of saying \"take off first beard and then to leave.\"Teenage years and the army [Edit | Code edit]Meanwhile up to serve in the army Arsenius worked as a carpenter. When he ordered to construct a coffin himself, sharing the family\'s grief, and poverty of the time, was not seeking money.In 1945 Arsenius enlisted in the army and served as a radio operator in the Greek civil war. As long as there was a wireless operator, called to fight in the front line, so some family men, not damaged. But the longer the term of the served the specialty of radio operator. This is why many publications devoted to the life of the Elder mentioned him as \"radio operator of God.\" In fact, Elder bringing as an example during his military service as such, replied to someone who questioned the usefulness of the monastic life that the monks are \"radio operators of God\", meaning their warm prayer and concern for the rest of humanity. He was dismissed from the army in 1949.Monastic Life [Edit | Code edit]The first years [Edit | editing code]Arsenios entered first time on Mount Athos to become a monk in 1949, immediately after his dismissal from the army. But he returned to the world for a while longer to restore his sisters, so in 1950 he went to Mount Athos. The first single which went and stayed for one night was Monastery of St. John the Theologian in Karyes (Correction: No such Monastery Karyes. And the link to the Monastery of Patmos leads). Then slept in the hermitage of Saint Panteleimon, the cell of the Virgin Mary. There he met Cyril father who was abbot of the monastery and followed him faithfully.A little later he left the monastery and went to Esphigmenou. There took place the ceremony of \"rasoefchis\" and took the first name that was Averky. And there immediately stood out for his industry, his great love and understanding they showed for their \"brothers\", his faithful obedience to the elder, his humility, once considered himself less than all the monks in practice. Praying intensely. [Pending referral] Among the favorite readings were the sayings of the Fathers of the desert and Abba Isaac the Syrian. [3]In 1954 he left the monastery of Esphigmenou and headed to Philotheou Monastery, which was unusual monastery where he was a monk and an uncle. But the meeting with the old man Simeon was crucial for the course and configuration of monastic character Paisiou. After two years, in 1956, cheirothetithike \"Crusader\" and took the \"tabloid\". Then it was finally named and \"Paisius\', thanks to the Bishop of Caesarea Paisius II, who was compatriot. Elder Augustine currently gained close relationship with Paisius.In 1958, after \"inside information\", went to Spout Konitsis. There he held a project which concerned the heterodox but also included the assistance of tortured and poor Greeks, or charities, or consoling them and supporting them psychologically, spearheaded the word of the Gospel. For four years he stayed in the Holy Nativity of the Theotokos Monastery, Orifice, which was loved by the people of the region to offer and modest character.To 1962 he went to Mount Sinai, where he remained for two years in the cell of Saints Galaction and Science [pending referral]. Became very popular among the Bedouins, giving them food with money from the sale to pilgrims wooden cross that he made himself. [3]Back to Mount Athos [Edit | Code edit]In 1964 he returned to Mount Athos, where not xanaefyge ever. Stayed at Skete Prodromos Iberians. At the time she was submissive Russian monk Tikhon, who ascetic in Stavronikitianos cell of the Holy Cross [citation pending] until his death in 1968, after which, following the desire of Tikhon, stayed in his cell for eleven years. The same year, he advised one of the kontynoterous students, the Kingdom Gontikaki become abbot to help the reconstruction of the monastery Stavronikita, which was an important step towards the revival of monasticism on Athos. [4] Elder Paisius evlaveito much elder , Tikhon, and always spoke with emotion for him.In 1966 he fell ill seriously and was hospitalized smear. Underwent surgery, resulting partial removal of the lungs. In the period up to recover and return to Mount Athos hosted at Holy Monastery of St. John the Evangelist in Souroti. He returned to Mount Athos after his recovery and in 1967 moved to Katounakia, namely in Laurion cell of the liver.Since then began to receive many visits. Already his name is becoming well known from the Mount and all sorts of tortured people were led to him learning about a charismatics monk called Paisius. (Correction: this happened much later) The following year moved to Stavronikita Monastery. Helped considerably in manual jobs, contributing to the renovation of the monastery.In Panagouda [Edit | Code edit]In 1979 he left the hermitage of the Holy Cross and headed to Koutloumousiou. There ventured into solitary brotherhood as adnexal monk. The Panagouda was abandoned and a cell Paisios worked hard to create a cell with \"bond\", where he stayed until the end of his life. Since its deployment in Panagouda crowd people visited him. It was also so the crowd that there are special markings pointed the way to his cell, so as not to disturb guests the other monks. Also accept too many letters. In the words of Elder stenochoreito much, because of the letters learned only for divorces and mental or physical illnesses. Despite the busy schedule, continued strong ascetic life, to the point resting minimum, 2-3 hours a day. But continued to accept and try to help visitors. He used also makes \"stamped\" Icons which give her guests as blessing.Diseases of the Elder [edit | edit source]The historic [Edit | editing code]In 1966 the elder hospitalized smear because bronchiectasis. After surgery for removal, due to the use of powerful antibiotics elder suffered pseudomembranous colitis, which left him permanently digestive problems. At one time, while working in the press that he had in his cell, he suffered inguinal hernia. He refused to be hospitalized and patiently endured the disease, which gave him terrible pain for four or five years. One day on a visit to Souroti, some acquaintances doctors literally kidnapped and led him Theagenio hospital, where he was operated. Despite the opposition of the doctors, the old man continued his hard ascetic life and manual work which worsened further its state of health.The end of his life [Edit | Code edit]After 1993 had bleeding for which refused to be hospitalized saying that \"everything will make do with the earth.\" In November of the same year went for the last time Mount and went to Souroti, the Hermitage of St. John the Theologian on the feast of St. Arsenius (November 10). There he stayed for a few days and while preparing to leave fell ill and was taken to Theagenio, where he was diagnosed with tumor in colon. Consider cancer fulfillment request to God and beneficial for mental health. [5] On February 4, 1994 operated.Although the disease has not ceased, but showed metastases in the lungs and liver, the elder announced his desire to return to Mount Athos on 13 June. A fever but breathlessness forced him to remain.At the end of June, the doctors announced that the living room was two to three weeks at the most. On Monday, July 11 (Feast of St. Euphemia) Communion last kneeling before his bed. During the last days of his life decided not to take drugs or painkillers, despite the terrible pain of his illness. Eventually died Tuesday, July 12, 1994 at 11:00 and was buried in the Holy Monastery of St. John the Theologian in Souroti Thessaloniki. Since then, every year on 11 to July 12, the anniversary of the death of, committed vigil in the Sanctuary Retreat, involving thousands of believers.Writings [Edit | Code edit]Elder Paisius wrote four books, which have been issued by the Sacred Retreat «Evangelist John the Theologian\" (Souroti Thessaloniki). These books entitled [6]:Saint Arsenios the Cappadocian (1991)Elder Hadji-Georgis the Athonite, 1809-1886 (1986)Athonite Fathers and Athonite Matters (1993)Letters (1994)Valuation and posthumous reputation [Edit | Code edit]Even before the death of Paisius, had been formed a myth around his name and face became controversial for the monastic community of Mount Athos: some older monks and devotees, like those of Esphigmenou, of criticizing. [7] According to Patriarch Bartholomew Paisios was one of those responsible for the revival of monasticism on Mount Athos, which was in decline as the 1960s [8] In Greece and Mount Athos is known along with Saint Porphyry as miraculous and therapist . [5] The Metropolitans Lepanto Ierotheos and Marathon Meliton have proposed the classification of the diptychs of the Orthodox Church as a saint. [citation pending]The thafmatologia around Elder Paisius has resulted in hundreds of people daily visit the Monastery of St. John Theologian at Souroti where is buried, which is known by name. [7] also published dozens of books with teachings and prophecies which have to do with different subjects, from the end of the world as the conquest of Constantinople and Albanian territories from Greece. Interest in the Paisius was strongly reinforced during the period of economic crisis. [9] [10]In 2011 [citation pending] created a Facebook page satirical \"Elder Pastitsios\" to satire blog and forms which exploited the name of Elder Paisius to highlight alleged miracles and prophecies. A fake miracle \'MADE\' the operator of the page republished as true in dozens of blogs and religious sites and in national newspaper in August 2012. The arrest of the page operator in September 2012, two days following a parliamentary question of Golden Dawn in Parliament on charges of malicious blasphemy and religious kathyvrisi provoked strong reactions of the Left parties and users of Facebook and Twitter, as well as undermine brutally, substantive rights and freedoms.; new pages with similar names and created the hashtag protest was International trending topic. [11] [12] Ultimately, the 27 year old accused was referred to ordinary proceedings [13] and in January 2014 was sentenced to a ten-month suspended sentence for insulting religion repeated.Agiokatataxi [edit | edit source]On January 13, 2015 meeting of the Holy Synod of the Ecumenical Patriarchate of Constantinople and decided the ranking monk Paisius the Athonite in the List of Saints of the Orthodox Church. The Communication [14] of the Holy Synod is as follows:\"Synilthen, under the chairmanship of A.. Th. Holiness, the Holy Synod in taktikin conference it today, Tritin, 13in January 2015, for examination of these tῇ imerisiᾳ order burnished issues.In her, the Holy Synod: unanimously accepted on eisigisin normal committee anegrapsen in Hagiology Orthodox Church monk Paisius Agioreitin [..]
    De Patriarchate, tῇ 13ῃ January 2015From the Chief Secretary of the Holy Synod \"Μετάφραση Google για ιστότοπουΕργαλείο αναζήτησης άμεσης μετάφρασηςΣχετικά με τη Μετάφραση και όροιΒοήθειαΑποστολή σχολίων
    PEACE AND LOVE ON EARTH!SEE PICTURES
    GREAT FOR ANY CHRISTIAN COLLECTION!!!!
    FREE SHIPPING WORLDWIDE FOR EVERYONE!!!!!!!!!!!!!
    GOOD LUCK AND MAY GOD BE ALWAYS WITH YOU!!


    AGIOS-PATER PAISIOS-AGION OROS-HOLY MOUNTAIN-ORTHODOX GREEK WOODEN MAGNET ICON:
    $19.90

    Buy Now